Błąd poduszki po raz kolejny

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dentur
    Classic
    • 2013
    • 3

Witam, interesuje mnie koszt rozrządu do OCTAVIA II 1,9 TDI silnik BKC rocznik 2004, do tego pompa płynu chłodzącego. (VIN: TMBBS61Z852027266)
    Dzięki za informacje.
    przeprowadzki międzynarodowe
  • longer-jacek
    Classic
    • 2011
    • 3

Witam wszystkich,
    pewien czas temu chciałem wyprać tapicerkę u kolegi. Postanowiłem więc żeby wyciągnąć siedzenie pasażera, aby czyszczenie było bardzo dokładne. tym samym odłączyłem przewód pod siedzeniem. Od tego momentu pojawił się błąd poduszki. Skasowałem go raz (tzn mechanik), ale po kilku m-c znowu się pojawił, więc skasowałem go raz jeszcze (tzn znowu mechanik) i był spokój aż do teraz. Czy znowu muszę wydawać 40 zł czy można taki błąd skasować samemu??

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Jakiego samochodu pytanie dotyczy,bo z podpisu ciężko się zorientować.

Co do usterki,to ewidentnie masz luźne połączenie gniazdo/wtyka w fotelu i od czasu do czasu tak się będzie robiło.Powinieneś scisnąć zaciski w konektorach w gnieździe,lub profilaktycznie w fotelu kierowcy także,aby połączenie było pewne.
      Błąd zdiagnozujesz i usuniesz,jeśli zaopatrzysz się w odpowiedni kabelek z oprogramowaniem,lub skorzystasz z pomocy kogoś,kto takowym dysponuje.
      Gdybyś przejeżdżał przez Lublin,chętnie pomogę.Nb.w tygodniu poświątęcznym,lub następnym będę w Kielcach.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• TomekRs
        RS
        • 2011
        • 1670

kup kabel od innovy i bedziesz mogl sam kasowac. Ale to, ze co jakis czas wyskakuje to troche dziwne..

Komentarz

• endryu
          RS
          • 2006
          • 3773
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

wyskakuje błąd bo jak pisze powyżej JanuszSz, z powodu nieodpowiedniej siły docisku styków we wtyczce lub gnieździe poduchy może być niewłaściwa wartość rezystancji.
          Warto zdiagnozować usterkę i odczytać kod błędu. Samo kasowanie to za mało. Przerabiałem ten temat jak i wielu innych użytkowników O I. :idea:
          O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
          O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
          =================================================

Komentarz

• alxxx
            RS
            • 2010
            • 1823
            • Octavia I (1U2)
            • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Nie tylko O1, sprawdź właśnie tą wtyczkę którą rozpinałeś, później kup kabelek i popraw info o samochodzie w profilu...

tzn zacznij te czynności od końca :P
            VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
            Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Niedział
              Classic
              • 2012
              • 8

Zamieszczone przez alxxx
              Nie tylko O1, sprawdź właśnie tą wtyczkę którą rozpinałeś, później kup kabelek i popraw info o samochodzie w profilu...

tzn zacznij te czynności od końca :P

A gdzie powinna być owa wtyczka? mnie tez zaświeciła sie kontrolka air bag pasażera i chciałem sprawdzić wtyczkę ale nie moge wymacać tej wtyczki?
              Niedział

Komentarz

• octII
                Ambiente
                • 2012
                • 191

zapewne pod fotelem :lol:

Komentarz

• Niedział
                  Classic
                  • 2012
                  • 8

Zamieszczone przez octII
                  zapewne pod fotelem :lol:
                  Tyle to wiem ale wczoraj starałem sie namierzyć wiązkę i nic nie zauważyłem.jest z prawej czy lewej strony fotela , czy może czymś zasłonięta być powinna bo do wczoraj wszystko działało.
                  Niedział

Komentarz

• K_Popiel
                    Rider
                    • 2010
                    • 608

Niedział na jakiej podstawie stwierdziłeś że zaświeciła sie kontrolka air bag pasażera ? Może to niekoniecznie błąd poduszkek w fotelach.
                    // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
                    ------------------------------------------------------

Komentarz

• Niedział
                      Classic
                      • 2012
                      • 8

Zamieszczone przez K_Popiel
                      Niedział na jakiej podstawie stwierdziłeś że zaświeciła sie kontrolka air bag pasażera ? Może to niekoniecznie błąd poduszkek w fotelach.
                      Po prostu świeci siuę kontrolka nad lusterkiem i kontrolka na zegarze
                      Niedział

Komentarz

• Biszczu
                        RS
                        • 2011
                        • 5567

a wystarczy napisać do kogoś z forum i usunie ten błąd za free

po za tym było już o kontrolce poduszki milion razy i wystarczy poszukać m.in.
                        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...