Witam, interesuje mnie koszt rozrządu do OCTAVIA II 1,9 TDI silnik BKC rocznik 2004, do tego pompa płynu chłodzącego. (VIN: TMBBS61Z852027266)
Dzięki za informacje.
Witam wszystkich,
pewien czas temu chciałem wyprać tapicerkę u kolegi. Postanowiłem więc żeby wyciągnąć siedzenie pasażera, aby czyszczenie było bardzo dokładne. tym samym odłączyłem przewód pod siedzeniem. Od tego momentu pojawił się błąd poduszki. Skasowałem go raz (tzn mechanik), ale po kilku m-c znowu się pojawił, więc skasowałem go raz jeszcze (tzn znowu mechanik) i był spokój aż do teraz. Czy znowu muszę wydawać 40 zł czy można taki błąd skasować samemu??
Jakiego samochodu pytanie dotyczy,bo z podpisu ciężko się zorientować.
Co do usterki,to ewidentnie masz luźne połączenie gniazdo/wtyka w fotelu i od czasu do czasu tak się będzie robiło.Powinieneś scisnąć zaciski w konektorach w gnieździe,lub profilaktycznie w fotelu kierowcy także,aby połączenie było pewne.
Błąd zdiagnozujesz i usuniesz,jeśli zaopatrzysz się w odpowiedni kabelek z oprogramowaniem,lub skorzystasz z pomocy kogoś,kto takowym dysponuje.
Gdybyś przejeżdżał przez Lublin,chętnie pomogę.Nb.w tygodniu poświątęcznym,lub następnym będę w Kielcach.
wyskakuje błąd bo jak pisze powyżej JanuszSz, z powodu nieodpowiedniej siły docisku styków we wtyczce lub gnieździe poduchy może być niewłaściwa wartość rezystancji.
Warto zdiagnozować usterkę i odczytać kod błędu. Samo kasowanie to za mało. Przerabiałem ten temat jak i wielu innych użytkowników O I. :idea:
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Tyle to wiem ale wczoraj starałem sie namierzyć wiązkę i nic nie zauważyłem.jest z prawej czy lewej strony fotela , czy może czymś zasłonięta być powinna bo do wczoraj wszystko działało.
Komentarz